Mustafa TERİN
Faik GENÇDAL İbrahim YILDIRIM
Tarımsal Kalkınma Kooperatif Ortağı Olan ve Olmayan Süt Sığırcılığı İşletmelerinin Belirli Kriterler Açısından Karşılaştırılması: Van İli Gevaş İlçesi Örneği
Ss, 1-8
A Comparative Study of Dairy Farms Associated and None-Associated with Agricultural Development Cooperatives Using Certain Criterias: A Case Study of Van Province of Gevaş District
Doi Number :http://dx.doi.org/10.13002/jafag905
Summary |
Abstract |
Full Text |
|
Esra KADANALI
Vedat DAĞDEMİR
Tüketicilerin Yöresel Gıda Ürünleri Satın Alma İstekliliği
Ss, 9-16
Consumers Willingness to Purchase Local Food Products
Doi Number :http://dx.doi.org/10.13002/jafag851
Summary |
Abstract |
Full Text |
|
İlhami KARATAŞ
Lokman ÖZTÜRK Yener OKATAN
Karanlıkla Teşvik Edilen Yaprak Senesensi Sürecinde Gibberellik Asit ve 6-Benzilaminopürinin Bazı Biyokimyasal Parametreler Üzerine Etkisi
Ss, 17-24
Effects of Gibberellic Acid and 6-Benzylaminopurine on Some Biochemical Parameters During Dark-Induced Leaf Senescence
Doi Number :http://dx.doi.org/10.13002/jafag911
Summary |
Abstract |
Full Text |
|
Sedat KARAMAN
Harun AVAN
Tokat İlinde Hayvansal Atıklardan Elde Edilen Biyogaz Potansiyelinin (Coğrafi Bilgi Sistemleri (CBS) Kullanılarak Değerlendirilmesi
Ss, 25-32
Assessment of Biogas Production Potential of Livestock Wastes In Tokat Province by Geographic Information Systems (GIS) Technologies
Doi Number :http://dx.doi.org/10.13002/jafag903
Summary |
Abstract |
Full Text |
|
Murat SAYILI
Kemal ÖZBEK
Amasya İli Suluova İlçesinde Kiraz Üretimi Yapan İşletmelerin Üretim ve Pazarlama Sorunları
Ss, 33-46
Production and Marketing Problems of Cherry Farm in the Suluova District of Amasya Province
Doi Number :http://dx.doi.org/10.13002/jafag882
Summary |
Abstract |
Full Text |
|
Saadettin YILDIRIM
Sefa TARHAN
Kayısı çekirdeğinin aerodinamik özelliklerinin belirlenmesi
Ss, 47-55
Aerodynamic Properties of Apricot Pits
Doi Number :http://dx.doi.org/10.13002/jafag904
Summary |
Abstract |
Full Text |
|
Turgut ATAY
Nezir LEKİN Kenan KARA
Tachinidae (Diptera) species from some uplands in Tokat provinces (Turkey)
Ss, 56-63
Tachinidae (Diptera) species from some uplands in Tokat provinces (Turkey)
Doi Number :http://dx.doi.org/10.13002/jafag895
Summary |
Abstract |
Full Text |
|
Murat GÜNERİ
Hülya AKAT Bülent YAĞMUR İbrahim YOKAŞ
Farklı Fosfor ve Potasyum Düzeylerinin Kamkat (Fortunella margarita (Lour.) Swing)’ın Büyüme ve Gelişimine Etkileri
Ss, 64-74
Effect of Phosphorus and Potassium Aplications on Growth of Kumquat (Fortunella margarita (Lour.) Swing) Plant
Doi Number :http://dx.doi.org/10.13002/jafag906
Summary |
Abstract |
Full Text |
|
Şeniz KARABIYIKLI
Seher DAŞTAN
Geleneksel ve fonksiyonel bir gıda olan kefirin mikrobiyolojik profili
Ss, 75-83
Microbiologic profile of kefir which is a traditional and functional food
Doi Number :http://dx.doi.org/10.13002/jafag919
Summary |
Abstract |
Full Text |
|
Nilgün ATAY
Fatma KOYUNCU, Ersin ATAY,Mesut ALTINDAL, Bilal YALÇIN
Bitki Büyüme Düzenleyici Uygulamalarının ‘Golden Delicious’ Elmasının Mineral Madde İçeriğine Etkisi
Ss, 84-91
Effects of Plant Growth Regulators on Nutrient Content of ‘Golden Delicious’ Apple
Doi Number :http://dx.doi.org/10.13002/jafag908
Summary |
Abstract |
Full Text |
|
Deniz YILMAZ
Mehmet Emin GÖKDÜMAN
Biberiye Bitkisinin (Rosmarinus Officinalis) Fiziko-Mekanik Özelliklerine Nem İçeriğinin Etkisi
Ss, 92-98
Moisture Effect on Physico-Mechanical Properties of Rosemary (Rosmarinus Officinalis)
Doi Number :http://dx.doi.org/10.13002/jafag867
Summary |
Abstract |
Full Text |
|
Burhan BAŞARAN
Trabzon’da Yaşayan Tüketicilerin Geleneksel Gıda Algıları
Ss, 99-110
The Traditional Food Perceptions of the Consumers in Trabzon
Doi Number :http://dx.doi.org/10.13002/jafag930
Summary |
Abstract |
Full Text |
|
Güngör YILMAZ
Ahmet KINAY
Goji Beri (Lycium barbarum L.) Fidesi Üretimine Farklı Ortamların Etkileri
Ss, 111-115
Effects of Different Growing Media on Growing in Wolfberry (Lycium barbarum L.) Seedlings
Doi Number :http://dx.doi.org/10.13002/jafag845
Summary |
Abstract |
Full Text |
|
Ferat UZUN
Fatih ALAY Kadir İSPİRLİ Selahattin ÇINAR İbrahim AYDIN Necda ÇANKAYA
Uzun Süreli Serbest Otlatmanın Doğal Meralar Üzerine Etkileri
Ss, 116-124
Effects of Long-Term Free Grazing on Natural Rangelands
Doi Number :http://dx.doi.org/10.13002/jafag929
Summary |
Abstract |
Full Text |
|
Duygu BAŞKAYA SEZER
Kader ERDOĞAN TOKATLI Aslıhan DEMİRDÖVEN
Çakal Eriği ve Yonuz Eriği Marmelatları
Ss, 125-131
Bullace Plum and Yonuz Plum Marmalades
Doi Number :http://dx.doi.org/10.13002/jafag899
Summary |
Abstract |
Full Text |
|
Ebru ONURLUBAŞ
Arslan Zafer GÜRLER
Gıda Güvenliği Konusunda Tüketicilerin Bilinç Düzeyini Etkileyen Faktörler
Ss, 132-141
The Factors Affecting Level of Consumers About Food Safety
Doi Number :http://dx.doi.org/10.13002/jafag925
Summary |
Abstract |
Full Text |
|
Ümran ÇİÇEK
Biogenic Amine Levels of Traditional Fermented Sausage -Bez Sucuk –from the Perspective of Good Manufacturing Practice
Ss, 142-148
Biogenic Amine Levels of Traditional Fermented Sausage -Bez Sucuk –from the Perspective of Good Manufacturing Practice
Doi Number :http://dx.doi.org/10.13002/jafag942
Summary |
Abstract |
Full Text |
|
Mehmet Ali SAKİN
İsmail NANELİ Samet ŞAHİNTER Kübra ÖZDEMİR
Tokat-Zile Koşullarında Bazı Makarnalık Buğday (Triticum durum L.) Çeşit ve Hatlarının Verim ve Kalite Özelliklerinin Belirlenmesi*
Ss, 149-161
Determination of Yield and Quality Characteristics of Some Durum Wheat (Triticum durum L.) Cultivars and Lines under Tokat-Zile Conditions
Doi Number :http://dx.doi.org/10.13002/jafag977
Summary |
Abstract |
Full Text |
|
İlker KEPENEKCİ
Serada yetiştirilen domates bitkilerinde zararlı Kök-ur nematodu (Meloidogyne javanica)‘na karşı entomopatojen nematodların ve simbiyont bakterilerinin etkinliği üzerine çalışmalar
Ss, 162-172
Effect of Entomopathogenic Nematodes and Mutualistic Bacteria of Root-Knot Nematode (Meloidogyne javanica) on Greenhouse Tomato
Doi Number :http://dx.doi.org/10.13002/jafag909
Summary |
Abstract |
Full Text |
|
Mehmet Murat CÖMERT
Tekin ÖZTEKİN
İşlenmiş ve İşlenmemiş Arazi Koşullarında İkinci Ürün Karnabaharın (Brassica oleraceae var. botrytis) Bitki Su Tüketimi
Ss, 173-181
Evapotranspiration of Second Crop Cauliflower (Brassica oleraceae var. botrytis) Under Tillage and No-Tillage Land Conditions
Doi Number :http://dx.doi.org/10.13002/jafag918
Summary |
Abstract |
Full Text |
|